Kontaktna sočiva – Očna ordinacija Stefanovići

Kontaktna sočiva – Očna ordinacija Stefanovići – Novi Beograd

 

Kontaktna sočiva koja možete izabrati u našoj optici izrađuje poznata svetska kompanija Bausch & Lomb. U našoj ponudi se nalaze sočiva za kratkovidost/dalekovidost, astigmatizam, presbiobiju i kataraktu.

Sočiva za kratkovidost/dalekovidost

Za korekciju vida izdvajamo neke od  sledećih vrsta kontaktnih sočiva:

 • PureVision – izuzetan vid i optički dizajn, dizajnirana da obezbede 30 dana kvaliteta i komfora, nakon čega treba da se zamene, dopušta prirodni nivo kiseonika potrebnog za zdrave oči.
 • PureVision2 – omogućava više radnih dana i sati na digitalnim uređajima, čak i u uslovima slabog osvetljenja. Ova sočiva su veoma tanka, čime omogućavaju komfort, kao i dovoljan nivo kiseonika.
 • Soflens 59 – jasan vid sa svakodnevnim komfortom, izrađen od proteinskih otpornih materijala.
 • Soflens Daily Disposable – ova sočiva kombinuju svakodnevni komfor sa jasnim i čistim vidom, čak i noću. Ova sočiva ne zahtevaju svakodnevno čišćenje, čuvanje i brigu: možete ih nositi jedan dan, a zatim ih baciti.

Kontaktna sočiva – Očna ordinacija Stefanovići – Novi Beograd

Sočiva za astigmatizam

Ukoliko imate astigmatizam, možete izabrati neka od sledećih sočiva:

 • Optima Toric – veoma udobna lagana sočiva su pogodna za sve ljude sa astigmatizmom. Ova sočiva se pripisuju već više od 30 godina i kreirana su za jasan vid i izuzetan komfor. Za savet u vezi sa načinom održavanja i menjanja se možete obratiti našim optičarima.
 • PureVision Toric – ova sočiva takođe omogućavaju osobama sa astigmatizmom kvalitetan vid. Takođe AerGel, koji je sastavni deo ovih sočiva, čini iste veoma zdravim omogućavajući da prirodan nivo kiseonika dospe do očiju, uz komfor kako tokom dana, tako i tokom noći.
 • PureVision2 Toric – ova sočiva pored prethodno navedenih karakteristika, poseduju jedinstveni dizajn automatskog poravnanja. On stabilizuje sočiva na očima kako bi pomogao da se smanji zamagljenje i zamućenje, čak i tokom fizičke aktivnosti. Sočiva su predviđena za nošenje do 30 dana uz pravilno čišćenje i odlaganje, prema savetima profesionalaca.
 • Soflens Daily Disposable Toric – namenjena su za jednokratno nošenje tokom jednog dana. Idealna su za isprobavanje i privikavanje na nošenje sočiva, uz omogućavanje kvalitetnog vida uz izvrstan komfor.
 Kontaktna sočiva – Očna ordinacija Stefanovići – Novi Beograd

Sočiva za presbiobiju

Ukoliko imate presbiobiju, možete koristiti neke od sledećih sočiva:

 • PureVision i PureVision2 Multi-Focal – omogućavaju da vidite jasno na bilo kojoj razdaljini – blizu, daleko i sve između. Ova sočiva poseduju sve karakteristike koje imaju prethodno navedena PureVision sočiva: omogućavanje jasnog i kvalitetnog vida, fleksibilnost, korišćenje do 30 dana uz sočiva koja su veoma tanka.
 • SofLens  Multi-Focal – omogućavaju da vidite na svakoj razdaljini uz Natra-Sight koja utiče na to da su prelazi preko različitih razdaljina jednostavni.

 

 Kontaktna sočiva – Očna ordinacija Stefanovići – Novi Beograd

Sočiva za osobe kataraktom

 • Silsoft i Silsoft Super Plus – specijalno dizajnirana sočiva za osobe koje su imale operaciju katarakte bez postavljanja intraokularnih sočiva. Zbog materijala koji omogućava da kiseonik prolazi u dovoljnoj količini, ova sočiva se mogu nositi i preko noći. Silsoft Super Plus sočiva su namenjena deci koja su operisala kataraktu.

 

Na zvaničnom sajtu kompanije Bausch & Lomb možete naći detaljniji opis svih navedenih sočiva i njihovih karakteristika: http://www.bausch.com/our-products/contact-lenses

 

Za savete koji se tiču odabira adekvatnih sočiva, kao i njihove pravilne upotrebe, obratite se našim optičarima.

 

Vidimo se!