Optičarska radnja – Očna ordinacija Stefanovići

Optika Kontrast je započela sa radom 2016. godine, smeštena je na Bežaniji – Marka Čelebonovića 13. Od samog početka težimo ostvarivanju onih uslova koji će omogućiti najbolju moguću brigu o vašem vidu:

 • Široka i kvalitetna ponuda kreirana prema vašim potrebama
 • Izrada onoga što ste izabrali u najkraćem roku
 • Povoljne cene koje odgovaraju vašim finansijskim mogućnostima
 • Optičari koji su uvek tu ukoliko je potrebno da se sa nekim posavetujete
 • Okruženje koje omogućava da se osećate prijatno dok birate najbolje za svoj vid (mnogi čak posede i na kafi).

U našoj optičarskoj radnji možemo vam ponuditi sledeće:

 • Dioptrijska organska stakla različitih vrsta
 • Okvire za naočare različitih brendova
 • Kontaktna sočiva
 • Servis naočara
 • Prodaju dodataka, kao što su futrole, krpice, sprejevi za čišćenje i sl.
 • Besplatnu proveru dioptrije sa našim oftalmolozima

 

Kako biste mogli da razmislite o tome šta bi odgovaralo vašem vidu, ovde se možete detaljnije uputiti u našu ponudu.

 

Dioptrijska stakla

 

         

 

Optičarska radnja Kontrast nudi veliki izbor različitih vrsta dioptrijskih stakala. Stakla u našoj optici izrađuje kompanija GrossOptic, koja je vodeća u proizvodnji dioptrijskih stakala na Balkanu i šire.

Od skoro u našoj optici možete kupiti i stakla koja proizvodi kompanija Zeiss, jedna od vodećih svetskih kompanija u ovoj oblasti. Ova stakla predstavljaju najbolje što se može dobiti u pogledu dioptrijskih stakala. Odlikuje ih spoj vrhunskog kvaliteta i najsavremenije tehnologije izrade. Kompanija Zeiss je početkom 2017. godine stigla u Srbiju sa svojim asortimanom. Naša optika može da se pohvali time što je jedna od prvih i retkih optika u kojoj možete naći ova stakla i to po najpovoljnijim cenama u gradu.

Pored okvira, koji su važni iz prvenstveno estetskih razloga, izbor odgovarajućih stakala predstavlja najvažniju odluku koju pravite za svoje oči. U nastavku se možete informisati o faktorima koji mogu uticati na vašu odluku:

 • Prepisana dioptrija – Dioptrija utiče na to koji će se indeks birati pri izradi stakala. U zavisnosti od veličine indeksa zavisiće i debljina stakla. Ukoliko je dioptrija veća, preporučujemo stakla sa većim indeksom, kako bi manje virila iz okvira, ali i kako bi bila lakša, praktičnija i otpornija. Cena stakla raste sa povećanjem veličine indeksa. U našoj ponudi nalaze se sledeći indeksi: 1.50, 1.56, 1.60, 1.67, 1.74 i to za sve tipove dioptrija.
Optika Novi Beograd - Očna ordinacija Stefanovići

Primer kako bi izgledala stakla sa različitim veličinama indeksa, a sa istom dioptrijom (izvor: http://oranmoreopticians.ie/eye-wear/index)

 • Vaše potrebe – Pored toga da li su vam potrebne naočare za blizinu ili daljinu, na izbor stakala najviše utiče to za šta su vam naočare potrebne. U tom smislu, naočare su vam možda potrebne dok radite za računarom, za svakodnevne aktivnosti, dok čitate ili gledate televiziju. U nastavku se možete informisati o našoj ponudi različitih vrsta stakala:

 

Organski monofokali

Ova stakla predstavljaju odličan izbor za bilo koji okvir. Karakteriše ih spoj komfora, lakoće i čvrstine, zbog čega su pogodna za različite uslove. Dostupna su u beloj boji, ili u sivoj i braon u slučaju Trans VII fotoosetljivih stakala (u narodu poznatija kao Fotogrej stakla).

 • HC + HMC sloj – Najpovoljnija, a samim tim i najprodavanija, jesu organska stakla sa (HC) slojem protiv grebanja i (HMC) antirefleks slojem. Antirefleks sloj smanjuje odbijanje sunčeve svetlosti od različite predmete, čime se poboljšava kontrast boja, kao i ukupan vid. Osim estetske razlike, ovaj sloj dakle poboljšava i kvalitet vida.

Optika Novi Beograd - Očna ordinacija Stefanovići

 • HSC sloj – Ukoliko želite višestruku zaštitu, veću otpornost, manje magljenja, UV zaštitu, manje prljanja i prašine na staklima, za vas su idealna Superhidrofobna stakla.

Optika Novi Beograd - Očna ordinacija Stefanovići

 • Naočare za rad na računaru – Ukoliko dugo vremena provodite za računarom i želite da zaštitite vaše oči, naša preporuka jesu stakla za rad na računaru, poznata i kao BlueCut stakla (HBC). Više o ovim staklima, kao i negativnim posledicama izloženosti računaru možete pročitati u sledećem tekstu: https://www.stefanovici.rs/plavasvetlost/
 • Fotoosetljiva stakla –  Transition VII stakla pogodna su za sve koji žele spoj dioptrijskih i naočara za sunce u jednom. Naravno, sve pomenute vrste, odnosno materijali, izrađuju se u različitim indeksima, od kojih zavisi debljina stakala. U zavisnosti od okvira, kao i dioptrije, zavisiće i to kako će stakla izgledati, pa tako možete izabrati neki od većih indeksa ukoliko želite da vam stakla budu tanja.
 • Organski monofokal: Opensense, Sport, Relax – Opensense stakla olakšavaju privikavanje na nove naočare, smanjuju deformaciju slike, čime ona postaje oštrija; pogodna su posebno za korisnike sa astigmatizmom. Sa Sport staklima je olakšana adaptacija na sportske okvire sa dioptrijom, poboljšan je kontrast i oštrina slike, manja je debljina ivice, kao i težina naočara.

Organski progresiv

Ukoliko su vam potrebne jedne naočare za blizinu, a jedne za daljinu, pa čak i jedne za računar (srednja daljina), za vas su idealno rešenje progresiv, odnosno multifokalna stakla. Estetski su veoma lepo rešenje jer su prelazi između polja, odnosno dioptrije, neprimetni. Kvalitetna izrada uz pomoć savremene tehnologije omogućava da ova stakla izgledaju isto kao i ona sa jednom dioptrijom, za razliku od bifokalnih na kojima se vidi razlika između dve dioptrije. Ova stakla zahtevaju period adaptacije čija je dužina individualna. Izrađuju se u svim indeksima i slojevima koji su prethodno navedeni pri opisu organskih monofokala: Optima HD, HC, HMC, HSC, HBC, Trans VII

Organski bifokal:

Ukoliko imate dve različite dioptrije za vas rešenje mogu biti bifokalna stakla. Ne zahtevaju period adaptacije, ali estetski nisu najbolje rešenje zbog vidljivog prelaza između dioptrija, za razliku od progresiva (multifokala). Bifokalna stakla takođe izrađujemo u svim in

Zeiss stakla

Već naširoko hvaljena Zeiss stakla se mogu izraditi u svim pomenutim vrstama stakala, slojeva i indeksa, kao i mnogim drugim, u zavisnosti od specifičnih potreba vašeg vida. Karakteriše ih najbolji mogući kvalitet dostupan na današnjem tržištu dioptrijskih stakala.

 

Okviri za dioptrijska stakla

U našoj ponudi nalazi se široki spektar različitih brendova, kao što su: Guess, Marciano, Azzaro, Timberland, Avanglion, Kubik, Ozzie, Levi’s, Aboriginal, Just Cavalli.

 

Kliknite ovde i saznajte više o uslugama koje pruža nasa očna ordinacija Stefanovići.

Vidimo se.