Prof. dr Ivan Stefanović

Preglede u našoj ordinaciji obavlja prof. dr Ivan Stefanović, vitreoretinalni hirurg, jedan od najvećih stručnjaka u oblasti oftalmologije. Uspešno je izveo više hiljada operacija katarakte, ablacije retine i vitrektomije.

Prof. dr Ivan Stefanović - kratka biografija, očna ordinacija Stefanovići

Prof. dr Ivan Stefanović je rođen 25.02.1964. u Beogradu. Medicinski fakultet u Beogradu upisao je 1983, a završio 1989. sa prosečnom ocenom 10, kao najbolji diplomirani student.

Dobio je Oktobarsku nagradu i 4 Univerzitetske nagrade, bio je stipendista Medicinskog fakulteta, tokom studija i obaveznog lekarskog staža. Specijalizaciju iz oftalmologije obavio od je 1990. do 1993. godine, na Očnoj klinici Medicinskog fakulteta u Beogradu, specijalizirao aprila 1993, i od tada je zaposlen u ovoj ustanovi.

Magistrirao  je 1992, doktorirao 1999. Od 1993. godine zaposlen je kao asistent, dok je vanredni profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu postao 2010. godine. 1995. i 1996. obavio fellowship kod prof. dr Relje Živojnovića (Antwerpen, Belgija), iz oblasti vitreoretinalne hirurgije. Od 1992. se bavi dijagnostičkim ultrazvukom u oftalmologiji i sve vreme je bio predavač u školi ultrazvuka.

Predavač po pozivu je bio u:

  • Grčkoj
  • Hrvatskoj
  • Bugarskoj
  • Bosni i Hercegovini
  • Makedoniji
  • Nemačkoj

Viziting profesor na Medicinskom fakultetu u Skoplju bio je od 2014. godine. Radio kao profesor na Defektološkom fakultetu u Beogradu od 2001. do 2014. Izvršio obuku i uveo vitreoretinalnu hirurgiju u dva univerzitetska centra u Srbiji, Nišu i Kragujevcu, kao i u dva van zemlje, Sarajevu i Banja Luci. Izvršio obuku iz fako hirurgije katarakti u osam gradova u Srbiji i četiri u Makedoniji. Bio je predsednik Udruženja oftalmologa Jugoslavije u dva mandata, kao i board member of SOE (predsedništvo Evropskog udruženja oftalmologa).

Direktor Klinike za očne bolesti u Beogradu bio je od 2008. do 2013, generalni sekretar SLD od 2004. do 2008, načelnik odeljenja za traumatologiju Očne klinike, KCS. Šef katedre oftalmologije na Medicinskom fakultetu u Beogradu od 2015. Bio reprezentativac Jugoslavije u tenisu za juniore. Govori engleski i francuski jezik. Muž i otac troje dece.

Prof. dr Ivan Stefanović pored rada u oftalmološkoj ordinaciji Stefanovići, već dugi niz godina sarađuje sa ordinacijom Sjaj

Oko i očne bolesti

Oftalmološka ordinacija “Stefanovići”

Vidimo se.